Ing. Jan Duin Makelaardij, voor aankoop- en verkoopbemiddeling op Texel

Telefoon: 0222 - 313 888 | E-mail: info@janduinmakelaardij.nl

Noorder Haaks 1 , Den hoorn

Verkocht

€ 990.000,00
Kosten Koper

Verkocht

Overzicht

Genieten van de rust en ruimte van het eiland Texel en toch profiteren van het vaste land op loopafstand: het kan in dit moderne landhuis met atelier/werkruimte, recreatie-appartement en monumentale schapenboet. Nationaal Park “Duinen van Texel” ligt op ca. 250 m.

Entree over de bijna ‘eigen’ Noorder Haaks naar de binnenplaats waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden. De voormalige schuur is verbouwd tot gastenverblijf/recreatiewoning op de begane grond en expositieruimte op de verdieping. Mede doordat beide delen een eigen entree en eigen sanitair hebben, zijn de gebruiksmogelijkheden zeer divers. O.a. recreatieve verhuur is toegestaan.

Oorspronkelijk gebouwd rond 1961 als boerderij en in 2004 gemoderniseerd, vergroot en heringedeeld. Van het woonhuis zijn vloeren, muren, en daken (na)geïsoleerd, hardhouten ramen en kozijnen zijn aangebracht en voorzien van HR++ isolatieglas. Later zijn totaal 21 PV-panelen geplaatst voor het opwekken van elektriciteit. In 2004 is ook het atelier-/werkruimte van ca. 50m² aangebouwd. De kenmerkende schapenboet dateert van ca. 1890 en is begin jaren ’80 gerenoveerd.

Woonhuis
Het woonhuis heeft een centrale entree dat toegang geeft tot de slaap-/werkkamer beneden, de w.c./douche en naar de tuingerichte woonkamer. In het oog springend zijn de hangende houtkachel en de grote kamerhoge ramen. Hier bereikt u ook het beschutte terras.

Aansluitend bevindt zich de woonkeuken met de kamerhoge ramen en dezelfde plavuizen vloer met vloerverwarming. De moderne keuken heeft een granieten aanrechtblad, en is onder andere voorzien van een kookeiland met inductie kookplaat. Vanuit het zijraam heeft u zicht op de tuin en de naastgelegen landerijen.

De overloop biedt thans ruimte aan een Infra Rood-sauna en geeft toegang tot 3 slaapkamers en de uitgebreide badkamer.

Atelier
De entree van het atelier heeft een glazen dak en biedt ook toegang tot het woonhuis. De ruimte heeft een eigen keuken en toilet en geeft zicht op de balkenconstructie. De ramen tot de nok maken het ruim en licht. Een ideale plek voor kantoor/praktijk aan huis: coaching, mediation etc.

Voormalige schuur
In de voormalige schuur bevindt zich op de begane grond het recreatie-appartement met woonkamer, centrale binnenhal, keuken, badkamer en 3 slaapkamers.
Op de verdieping een appartement, thans in gebruik als expositieruimte, met woonkamer, badkamer en 3 slaapkamers.

Tuin:
De boomsingels geven de tuin aan de ene zijde de nodige beschutting. Aan de andere zijde heeft u het vrije zicht over de landerijen.
In de vijver in de voortuin zijn het ijsvogeltje en de roerdomp een graag geziene gast.

Eigenschappen

Overdracht

Status : Verkocht
Aanvaarding : In overleg

Bouw

Soort woonhuis : Cottage
Bouwjaar : 1961
Ligging : Zuiden _Westen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte : 450 m2
Inhoud : 1580 m3

Indeling

Aantal kamers : 13
Aantal slaapkamers : 10
Tuin :
Staat tuin : Mooi vormgegeven
Terras : Nee
Ligging tuin (oriëntatie) : Zuiden _Westen
Garage : UNDEF

Energie

Energielabel : C
CV-ketel : 2004, extra houtkachel in woonkamer en in appartement

Omgeving

Bushalte in de buurt : Ja
Winkel in de buurt : Ja
School in de buurt : Ja

Locatie

Brochure downloaden

Plattegronden

Afspraak maken

Vul het formulier in om een vrijblijvende afspraak te maken.
Wij nemen contact met u op.

Foto's